top of page

Hoogbegaafdeheid en hoogsensitiviteit

Wist je dat

uit onderzoek blijkt dat alle hoogbegaafden automatisch ook hoogsensitief zijn, maar niet andersom? En dat deze mensen vaak kameleongedrag vertonen ‘to fit in’, weg van hun authentieke zelf?

 

Als hoogbegaafde word je vaak gehonoreerd voor de oplossingen die je met je hoofd bedenkt. Je past ook je gedrag aan aan wat je denkt dat goed is. Hoogsensitiviteit zorgt voor een groot empathisch vermogen, je past je misschien wat teveel aan aan wat goed is voor een ander en je verliest jezelf misschien wat uit het oog…

Hier komt natuurcoaching tegemoet

je verbindt je met de natuur in jou (je authentieke, natuurlijke zelf) door verbinding met de natuur rondom jou. Het is heel laagdrempelig en down to earth, en ik begelei​d je met zorg. De natuur faciliteert jouw proces, houdt je af en toe een spiegel voor en je vindt er als vanzelf antwoorden.

Zo leer je surfen op de golven van het leven, dicht bij jouw eigen natuur. 

Bij natuurcoaching vind je antwoorden in je hele lijf en je hele zijn. De natuur treedt op als tweede coach. Je zal zien: het werkt wonderwel en is wondermooi.

Zo voel je je goed op fysiek, emotioneel, persoonlijk en sociaal vlak. Je vindt verheldering, rust, richting, lichtheid, duidelijkheid en groeit als mens. 

Zo werkt het

We beleven de natuur ten volle. We staan stil, wandelen, ervaren, zien, voelen, omarmen. We beleven de natuur met alle zintuigen, we ervaren schoonheid, we voelen ons één met de natuur in ons en rondom ons. We leren verschillende soorten energie herkennen, leren hoe we energie kwijt geraken en bijtanken, hoe we energie kunnen laten stromen.

De natuur geeft ons antwoorden die we met ons hoofd alleen niet vinden. Antwoorden komen als vanzelf, we houden rekening met hoofd, hart en buik. We werken vanuit mildheid, warmte, liefde en geduld. Met natuurcoaching krijg je op een korte periode een diepgaand resultaat. Je krijgt een boost van zuurstof en energie. Puur genieten!

 

Ik vertrek vanuit ecopsychologie, verrijkt met klassieke coachmethoden, wandelcoaching, mindfulness en meditatietechnieken.

 

Je kan kiezen voor individuele sessies van 1 tot 2 uur. Dit kan ook voor partners, ouders met kind, vrienden. We spreken samen af rond frequentie, looptijd, plaats en aanpak.

Natuurcoaching en natuurbeleving kunnen, maar moeten niet, in combinatie met andere vormen van therapie of coaching.

bottom of page