top of page

wat is natuurcoaching? 

Met natuurcoaching leer je je verbinden met de natuur in jezelf en rondom jou om zo tot je natuurlijke zelf, jouw kern en échte antwoorden te komen die bij jou passen. 


We leren verschillende soorten energie herkennen, leren hoe we energie kwijt geraken en bijtanken, hoe we energie kunnen laten stromen.


Bij natuurcoaching krijg je op een korte periode een diepgaand resultaat. De natuur geeft ons antwoorden die we met ons hoofd alleen niet vinden


Antwoorden komen als vanzelf, we houden rekening met hoofd, hart en buik. We werken vanuit mildheid, warmte, liefde en geduld.

Hiervoor creëren we een veilige ruimte

'You are not a drop in the ocean. You are the entire ocean in a drop.' Rumi

natuurcoaching

G: De begeleiding was een aangename, verbindende en rustgevende gebeurtenis. Voor mij was het heel verrassend om dingen te voelen die blijkbaar in mij aanwezig zijn. Ik voelde me verbonden met de anderen. Ik leerde dat iedereen zichzelf is op zijn / haar manier en dat dit ok is. Zo leer ik anderen aanvaarden zoals ze zijn en uiteindelijk ook mezelf zoals ik ben. Ik leerde om me bewust te zijn van mijn zintuigen. Ik kreeg een goede tip om bewuste, doordachte keuzes te maken. Ik leerde dat ik blijkbaar een hoofd, hart en buik heb in dat die allemaal iets te vertellen hebben. Ik leerde dieper en rustiger ademen. De locatie was paradijselijk, ideaal! De begeleiding vond ik echt top! Inge bracht op een vriendelijke, zachte, maar ook kordate en zelfverzekerde manier rust in de groep. Straffe madam!

workshop 

'dicht bij jouw natuur'

We wandelen en staan stil, we reflecteren en uiten, we zijn stil en praten.

Proef, ervaar en beleef hoe je in de natuur een antwoord vindt op je vragen. 


Workshops op vraag van groepen of in samenwerking met organisaties (bv natuurpunt, stadlandschap, provinciedomeinen).

 

Uitgangspunten:

 • Respect voor elkaar
 • Open houding t.a.v. oefeningen en t.a.v. elkaar
 • Elkaar ondersteunen
 • Je mag steeds vragen stellen, zonder de groep te storen
 • Stilte bewaren wanneer gevraagd
 • Als iets niet ok is, richt je tot Inge
 • Als je niets wil inbrengen is dit helemaal ok
 • Als er emoties komen is dit helemaal ok

Mogelijke inhoud workshop:

 • Check in: voeling krijgen met je lichaam. (ademhaling, mindfulness, meditatie afgestemd op de vraag)
 • Wandelen: helpt bij de verwerking van moeilijke gebeurtenissen, helpt om het stil te maken in je hoofd, werkt rustgevend, zorgt voor connectie met je innerlijk gevoel, voordeel dat er weinig oogcontact is.
 • Metaforen en symbolieken: helpen om de situatie vanop een afstand te bekijken, nader te bestuderen, te bevragen. Ze verbinden naar het innerlijk, naar je gevoel, en geven inzicht. Dit zorgt voor een diepe verankering.
 • Afstemming op de natuur: hier en nu aanwezig zijn, nieuwsgierig, neutraal, open, alert. We vertrouwen er op dat de vragen en antwoorden zich hoe dan ook zullen ontvouwen. Het is een organisch proces. We bevinden ons in een natuurlijke flow.
 • Gewaarwording: wat gebeurt er rondom de klant? Wat gebeurt er binnenin jou? Hoe interageren deze? Wat is het effect hiervan op jou? We gebruiken onze zintuigen ten volle.
 • Oefeningen rond verwondering, schoonheid, dankbaarheid: deze oefeningen geven je een diepgaand gevoel van geluk.
 • Energetische oefeningen: we leren de verschillende soorten energieën voelen, zoeken waar er flow of blokkage is. We leren omgaan met de verschillende soorten energie, leren hoe we energie kwijt geraken en bijtanken, hoe we energie kunnen laten stromen.
 • Spirituele oefening: voor zij die hier aan toe zijn en dit wensen. Bij deze oefening is er een eenheid van de natuur in de mens en de natuur rondom de mens. 

'Een metafoor gaat zolang te water tot ze zinkt.'  

Rudy Vandamme

'In every walk in nature one recieves more than he seeks'. John Muir


Spreekt dit alles je wel aan, maar liever niet in groep? Klik dan even op onderstaande knop voor een individueel aanbod. 

bottom of page