top of page

Sharing is caring! Zeker bij Fleur de Lune

.... dit wil ik graag met jullie delen...

Wil je over één van de blogs meer weten? 

Vraag maar raak! 

Via de knop 'praktisch' vind je vast een manier van contact nemen die jou ligt. 

🧍 Even iets persoonlijks - Waarom heeft Fleur de Lune een speciaal plekje voor mensen die hooggevoelig zijn?


✨ Ik, Inge Vromant, ben zelf HSP! En dan nog wel HSS, da's vorm van HSP.

En natuurcoaching werkt wonderwel voor mensen die HSP / HSS zijn! Dat heb ik aan den lijve ondervonden.


👀 Even de legende er bij halen!

* HSP : high sensitive person - hoog sensitief persoon - mijn brein verwerkt informatie die binnenkomt erg diepgaand.

* HSS: high sensation seeker - HSP die ook sensatie zoekt - ik sta tegelijk op het gaspedaal én op de rem.


🌲 Met een brein dat intensief werkt is het goed om de rest van je lijf te voelen en tot rust te komen, en daar is natuurcoaching uiterst geschikt voor. Verbinding met de natuur rondom je zorgt voor verbinding met de natuur in je, je natuurlijke, authentieke zelf. Jij maakt onlosmakelijk deel uit van de natuur, en dat ervaar je! 

De Inca's leerden me daarenboven hoe energie in je lijf komt, zit, blijft zitten, in de weg zit, ... of net afwezig lijkt, verdwijnt, op geraakt...

De combinatie van natuurcoaching en de lessen in energie van de #Inca's zorgen ervoor dat de aanpak van Fleur de Lune zuurstof en energie geeft, en tegelijk rust brengt.


📗 Wil je meer weten over HSS? Je leest het in het artikel hierbij. Zo weet je meteen dat het niet toevallig is dat ik mensen wil helpen, authenticiteit heel belangrijk vind en een positieve impact wil hebben op mensen, natuur en samenleving. Link naar het artikel van Liza Rusalskaya

Brené Brown over het omarmen van kwetsbaarheid


✨’’ De veerkrachtigste mensen in Browns onderzoek, de mensen die het beste in staat zijn om relaties te herstellen, effectief leiding te geven, warm op te voeden, verder te gaan na verlies, bleken mensen die niet vechten, en ook niet vluchten, maar vóélen.’’ ✨


🌿 Laat dat nu net zijn wat je leert met #natuurcoaching! Je leert surfenopdegolvenvanhetleven, dichtbijjouwnatuur. 🌿


Link naar de bijdrage van Brené Brown.

Over hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit


🌿 Wist je dat meer en meer aangenomen wordt dat alle hoogbegaafden automatisch ook hoogsensitief zijn (maar niet andersom)? Én, dat deze personen vaak kameleongedrag vertonen ‘to fit in’, weg van hun authentieke zelf?


🌳 Hier komt natuurcoaching tegemoet: je verbindt met de natuur in jou (je authentieke zelf) door verbinding met de natuur rondom jou. Zo leer je surfenopdegolvenvanhetleven, dichtbijjouwnatuur.


🍀 Niet voor niets heeft Fleur de Lune een speciaal plekje is voor mensen die hoogsensitief en / of hoogbegaafd zijn.


Link naar de bijdrage van Lore Dewulf 

Natuurcoaching en natuurbeleving vanop een bankje


Zomaar ergens langs een trage weg, tegen een koesterende groene wand met uitzicht op het weidse landschap staat dit kleurige bankje op je te wachten.

Een uitnodiging om even stil te zijn, tot jezelf te komen, je één te voelen met de natuur rondom je. 

Zorgen voor natuur is zorgen voor de menselijke ziel. 

Natuurcoaching, dat gebeurt, je raadt het al, in de natuur! 🌿

De natuur waar we onlosmakelijk deel van uitmaken, en die nogal afziet.

Bij MaatschapWij verscheen bijgaand artikel waarin John D. Liu aan het woord is. Niemand is te klein om een verschil te maken. Ons verlangen naar alsmaar meer maakt ons ongelukkig en schaadt de aarde. Daardoor brengt herstel van de natuur ook herstel van de menselijke ziel met zich mee.


Een passage:

"Alle mensen zijn gelijk. Alle levende wezens zijn gelijk. En: we gaan allemaal dood. Dus wat wil je doen met je leven?”, vraagt John zich hardop af. “Wil je materiële bezittingen verzamelen en macht uitoefenen over mensen en andere levende wezens? Of wil je leven in integriteit met al het leven op Aarde, en dan doodgaan wetende dat je een bijdrage hebt geleverd aan de toekomst van het leven? Het draait niet om de meeste inkomsten vergaren, maar om de beste uitkomsten creëren. Daar moeten we onze chi, onze levensenergie, op focussen.”


🌿 I couldn't agree more, behalve dat woordje 'moeten' vervangen door 'willen'. 🌿

https://lnkd.in/eN9gyTJy

Mindfulness in de gezondheidszorg: zo help je mensen écht verder.


🌱 Hoe werkt het?

Klassieke therapieën focussen vooral op het wegnemen van klachten. Ook de focus bij de patiënt ligt daardoor op 'dit moet weg, ik wil terug zoals voorheen zijn'. Al zijn energie gaat hier naar toe.

Bij mindfulness richt je je energie op het accepteren dat de klacht er is. Je observeert die vriendelijk en niet oordelend. Je gedrag, je gedachten en gevoelens die hiermee gepaard gaan observeer je ook, op een milde manier.

Je wordt je bewust van patronen in denken, voelen en doen. Je bént je emotie niet.

Dan komt de shift: je lichaam moet minder hard zijn best doen om jouw aandacht te krijgen, om je te laten vertragen en stil te staan bij wat het je wil meegeven. Je hebt minder last van de klacht en die wordt zelfs minder.

Je voelt je energieker, vitaler, je kwaliteit van leven verhoogt en je krijgt de regie over je leven terug.

Je luistert naar jezelf in plaats van je eigen behoeften aan de kant te schuiven om 'er bij te horen' en 'net als de rest' te zijn en 'niet op te vallen'. Zo kom je dicht bij jouw natuur.


🌱 Voor wie werkt het zo goed?

Ik denk dat het voor elke patiënt helpt. Wetenschappelijk bewijs is er alvast voor mensen met chronische pijn, angststoornissen, depressies, vermoeidheid, hoofdpijn en rugpijn.

Preventief werkt het ook: mensen die mindfulness onder de knie hebben, reageren beter op opkomende klachten, zodat deze minder sterk naar voor komen.


🌱 Wil je dit ook ervaren?

Neem dan contact op. 

Deze blog verscheen eerder op linkedin

bottom of page